Ben jij het zat om geen leads binnen te krijgen op jouw website? Dat snappen wij. Je hebt immers niet voor niets bloed, zweet en tranen (en geld) in die website gestopt. Daarnaast heb jij waarschijnlijk specialisten in gehuurd voor het schrijven van blogs en perfecte landingspagina’s. Als jij meer organische omzet wilt realiseren is het noodzakelijk om in de top van Google te staan. Bij VA-inhuren zijn we gespecialiseerd in het opzetten én het uitvoeren van een effectieve linkbuildingstrategie die écht werkt. Hoe? Lees dan snel even verder.

Virtual assistant gespecialiseerd in linkbuilding en linkbuilding strategie?

Ja en die hebben wij voor jou beschikbaar! Bij het aannemen van onze VA’s worden ze getest op competenties, bekijken we eerdere werkervaring en bieden we zo nodig trainingen aan. Hierdoor zijn al onze VA’s een expert op het vakgebied wat ze uitoefenen, ook in linkbuilding.

Linkbuilding strategie: onze aanpak

Wat maakt onze aanpak uniek? Wij leveren kwaliteit én alleen kwaliteit. Dat zorgt ervoor dat Google jouw website gaat zien als een échte autoriteit in jouw vakgebied en dat is het doel. Door onze ervaring en kennis op het gebied van SEO en linkbuilding weten wij waar we de meest kwalitatieve backlinks voor jou vandaan halen. Backlinks die jouw website nodig heeft om je te onderscheiden van de concurrentie.

Een sterke linkbuildingstrategie begint met een analyse van de huidige situatie. Hoe staat jouw website er op dit moment voor? We nemen een kijkje in jouw bestaande backlinkprofiel. Welke links heeft jouw website al, welke links heeft de concurrent en hoe kan jij uitblinken tussen jouw concurrenten?

Winnen in Google door linkbuilding!

Stel je voor: jouw website pronkt bovenaan in de zoekresultaten van Google (en Bing). Jouw potentiële klant zoekt op een belangrijk zoekwoord in jouw branche en jij staat bovenaan! De potentiële klant klikt en maakt kennis met jouw dienstverlening of product. Het eerste en belangrijkste doel is behaald: gevonden worden door jouw doelgroep.

We hanteren een resultaatgerichte aanpak waarbij we niet alleen links plaatsen, maar ook blijven monitoren en bijsturen waar dat nodig is. Dit zorgt ervoor dat jouw positie in Google niet alleen verbeterd, maar ook stabiel blijft. Met de hulp van onze virtual assistants wordt het uitbesteden van linkbuilding een slimme investering in de toekomst van jouw bedrijf.

Wij zijn eerlijk. We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen.
Alles is transparant. Zowel kosten als taken. We houden je realtime op de hoogte van onze werkzaamheden door middel van ons ticketsysteem.
Wij zijn het bedrijf waar het nieuwe werken werkelijk werkelijkheid wordt. VA-inhuren is het nieuwe werken.
Altijd op de hoogte van de laatste trends zodat we onze klanten altijd voorzien van de beste kwaliteit.

Start op tijd, je wil immers de concurrent voorblijven

Doordat we in een digitaal tijdperk leven is het belangrijk om écht online aanwezig te zijn. Met onze linkbuildstrategie werken we met een gerichte aanpak naar jouw bedrijfsdoelstellingen toe. Als jij klaar bent om écht je omzet en je naamsbekendheid te vergroten, neem dan contact met ons op. Mocht je geen ambities hebben om te groeien, hoef je dat natuurlijk niet te doen 😉

En die linkbuilding strategie, wat krijgen we dan?

Jij krijgt van ons een doordacht plan van aanpak. Hierdoor weet jij wat er moet gebeuren om op een effectieve manier links naar je website te vergaren. Het doel van een strategie is niet alleen de linkjes regelen maar ook ervoor zorgen dat je meer traffic genereert én een autoriteit bent in jouw branche. Voordat onze virtual assistant aan de linkbuildstrategie begint, doen wij een uitgebreide intake met jou over jouw bedrijf. Linkbuildig is namelijk ook een stukje brand-building. Wat bespreken wij in de intake met jou?

 • De bedrijfsdoelstellingen. Waar wil jij staan binnen nu en 5 jaar?
 • Wat wil jij bereiken door middel van linkbuilding? Denk dan aan: verbeteren van rankings, meer traffic genereren, naamsbekendheid vergroten of meer traffic naar een specifieke dienst.
 • Wie is jouw doelgroep en wat moeten wij weten over jouw branche? Hierdoor kunnen wij gericht zoeken naar websites die aansluiten bij jouw onderneming, dienst of product.
 • Wat is het imago van jouw bedrijf op dit moment en waar wil je naartoe?
 • Welk budget is beschikbaar?

Zoals je ziet gaat onze linkbuildingstrategie verder dan alleen het kijken welke links je nodig hebt. Het is een samenhang van diverse factoren waar wij naar kijken tijdens de strategie. Elke linkbuilding strategie is bij ons op maat gemaakt, zodat deze altijd aansluit bij de behoeften van jouw bedrijf.

Na de intake is het tijd voor het leukste gedeelte! Het onderzoek dat wij gaan doen om een strategie neer te zetten die resultaat oplevert. Wat leveren wij aan jou in deze strategie?

 • Een basischeck van je website. De basis moet goed zijn voor je aan linkbuilding begint, anders is deze moeite voor niks.
 • Een concurrentieanalyse: wat voor links heeft jouw concurrentie en hoe gaan we ervoor zorgen dat jij deze concurrentie voorbij gaat.
 • Een linkanalyse: hoe staat de website er op dit moment bij?
 • Op welke zoekwoorden wil jij gevonden worden en welke websites sluiten hierbij aan?

Let op: linkbuilding doen voor een website waarbij de basis niet op orde is zoals: content, techniek van de website en de gebruiksvriendelijkheid ruk is, dat is dweilen met de kraan open. Daarom raden wij altijd aan om een technische analyse te laten doen, te zorgen voor goede content & te zorgen voor een goede gebruikerservaring. Hiervoor kan je bij va-inhuren een SEO strategie en een content strategie afnemen.

Linkbuilding uitbesteden: wat kost dat?

Nou, daar kunnen we nu geen gericht antwoord op geven. Het uitbesteden van linkbuilding zit geen vast prijskaartje aan. De investering die linkbuilding kost is afhankelijk van een aantal factoren:

 • In welke branche zit jouw bedrijf?
 • Hoeveel concurrentie heeft deze markt?
 • Wat zijn jouw doelstellingen?

Als we kijken naar het zoekwoord “schoenen” is de concurrentie enorm. Dan is de investering ook een stuk hoger dan wanneer je bijvoorbeeld start met lokale SEO zoals het zoekwoord “rijschool Den Haag”. Ook zit er veel verschil in korte zoekwoorden en langere zoekwoorden. Langere zoekwoorden ook wel “longtail keywords” genoemd zijn vaak makkelijker op te scoren dan hele generieke termen.

Mocht je in een hele concurrerende markt zitten, gaan wij altijd op zoek naar zoekwoorden waar je toch vrij makkelijk op kan scoren. Door te starten met laaghangend fruit, vergroten we vanzelf de autoriteit van de website, waardoor je dus op langere termijn kan scoren op zoekwoorden met een hoge concurrentie. Met onze SEO-strategie doen wij ook een compleet zoekwoorden onderzoek voor jouw bedrijf. Zo weet je precies op welke zoekwoorden jij gevonden wil worden en waar jij leads vandaan gaat halen.

Hoe werkt dat dat, zo’n VA voor linkbuilding?

Nou dat is heel simpel. Het werkt zoals ieder ander die gespecialiseerd is in linkbuilding alleen dan beter! Hieronder sommen we de voordelen voor je op:

 • Je betaalt niet veel te veel aan een dure agency (deze vragen écht veel te veel geld), wel betaal je voor kwaliteit van onze virtual assistant. Doordat onze VA’s op afstand werken, zijn wij geen kosten kwijt aan dure werkplekken. Dit scheelt enorm veel geld!
 • Je hebt geen heen en weer gemail met je virtual assistant, communicatie gaat snel en handig via ons ticketsysteem.
 • We werken niet met vaste contracten. Je kan bij ons eenmalige strategieën afnemen maar ook elk abonnement maandelijks opzeggen.
 • Aansluiten bij va-inhuren & opdrachten plaatsen zijn volledig gratis. Je betaalt enkel een commissie op het moment dat de opdracht daadwerkelijk is uitgevoerd.

Waar wat is linkbuilding dan precies?

Dat is simpel. Wij gaan op zoek naar backlinks die linken naar jouw website. Deze links staan op andere relevante websites en linken door naar jouw website. Je kan het zien als een soort online aanbevelingen. Hoe beter de links naar jouw website, hoe meer je door Google wordt gezien als een autoriteit. Wij gaan actief op zoek naar links die passen bij jouw bedrijf. Hierdoor ga jij beter scoren in Google.

Linkbuilding strategie op maat

Wij weten dat jouw bedrijf niet hetzelfde is als die van een ander. Elke strategie die wij opleveren is maatwerk. Maatwerk is cruciaal, juist omdat jij je als bedrijf wil neerzetten als een autoriteit in jouw vakgebied. Er zijn ongelooflijk veel bedrijven die de top in Google niet redden. Dit komt vaak doordat er bedrijven zijn die al een grote naamsbekendheid hebben en die websites krijgen vaak ‘organische’ links. Hierdoor hoeven deze bedrijven zelf niet actief op zoek naar geschikte backlinks. Zonder goede naamsbekendheid is het krijgen van ‘organische’ links ontzettend lastig. Dit kan je uiteraard zelf doen maar wij weten uit ervaring dat uitbesteden vaak een betere optie is.

 • Zelf gaan linkbuilding zonder ervaring kost vaak ontzettend veel tijd, en dus geld.
 • Je hebt niet de tools om de backlinkprofielen van concurrenten of potentiëlen website te checken.
 • Wij als agency hebben hiervoor een netwerk, waar wij ook de nodige bulkkortingen krijgen. Ook dit zorgt ervoor dat linkbuilding uitbesteden vaak goedkoper en efficiënter is.
 • Daarnaast herkennen wij spammy en slechte links. Hierdoor voorkomen wij dat jij een penalty van Google krijgt en dus helemaal niet meer in de zoekresultaten verschijnt.

Meer lezen over linkbuilding?