Heb jij geprobeerd om jouw personal brand op de kaart te zetten maar was dit tevergeefs? Ben jij gefrustreerd door het gebrek aan erkenning voor jouw talenten? Heb je moeite met jezelf te onderscheiden in de grote oceaan van concurrenten? Jij bent niet alleen. Het opbouwen van een sterke personal branding, is een uitdagende taak voor velen van ons. Maar zoals altijd: voor elk probleem, bestaat een oplossing en die bieden wij je aan!

 • Gaan we samen aan de slag om jouw personal brand nu écht op de kaart te zetten?
 • Ben jij er klaar voor om een onuitwisbare indruk achter te laten bij jouw doelgroep?
 • Ben jij er aan toe om dit keer wel écht al jouw doelen te behalen?

Laten we dan aan de slag gaan! Je kan natuurlijk ook nog even verder lezen 😉

De pijnpunten van personal branding zonder plan

De concurrentie wordt steeds heftiger, het is als een orkaan die maar niet ophoudt. Het is belangrijk om jezelf te laten zien, om op te vallen tussen de menigte. Of je nu een freelancer, ondernemer, kapper, slager of timmerman ben, een sterke personal branding is nodig om op te vallen tussen de concurrentie. Jij moet indruk maken op jouw potentiele klanten.

Mensen die de kracht van personal branding hebben ontdekt, bereiken veel sneller de doelstellingen van hun bedrijf. Een andere kant van personal branding: iedereen doet het, dus hoe ga jij opvallen tussen deze menigte waarin iedereen schreeuwt hoe goed ze zijn?

Je weet niet waar te beginnen. Het neerzetten van een personal brand is een moeilijke opgave. Want wie ga jij laten zien? Hoe kom jij onder het aandacht van de publiek? Samen gaan wij jou op zoek naar jouw kerncentrale. Wat maakt jou uniek tegenover de rest?

Wat is personal branding?

Personal branding is meer dan alleen een fancy woord. Het één van de belangrijkste onderdelen geworden voor het behalen van succes. Op professioneel én persoonlijk vlak! De digitale wereld van nu is constant in beweging en we zijn allemaal continu met elkaar verbonden door onze smartphones, MacBooks en tablets. Tijd om hier jouw voordeel uit te halen.

Personal branding draait om het creëren en beheren van een unieke identiteit die jou onderscheidt van anderen. Het gaat niet alleen om wat je doet, maar ook om hoe jij dat doet en vooral: waarom doe je wat je doet? Het gaat over het vertellen van jouw verhaal op een manier die anderen aanspreekt en inspireert.

Het belangrijkste is om aan de binnenkant te starten:

 • Wie ben jij écht en wie wil jij écht zijn?
 • wat is jouw persoonlijke levensmissie?
 • Wat zijn jouw talenten en waarmee kan jij je onderscheiden van de rest?
 • Wat zijn jouw persoonlijke waarden, wat is jouw persoonlijke grondwet?

Vervolgens is het de kunst om dit te vertalen naar de buitenwereld. Hoe laat jij zien wie jij bent? Daar kunnen wij je bij helpen!

Waarom is een personal brand belangrijk?

Het belangrijkste onderdeel van personal branding is authenticiteit. Mensen willen jouw ware jij zien, je waarden, welke passie je hebt en wat jouw expertise is. Met jouw persoonlijkheid spreek je mensen aan, mensen voelen zich verbonden met jou. De échte jou, geen kunstmatige neppe versie.

Door na te denken over wie jij in de kern bent, kan je een strategie bedenken hoe jij dit wil laten zien aan de buitenwereld. Hiermee kan jij jezelf onderscheiden. Wees uniek op jouw manier. Door jezelf te onderscheiden kan je jouw concurrenten de das om doen, je zichtbaarheid vergroten en jezelf positief op de kaart zetten. Voor werkgevers en opdrachtgevers is de keuze enorm, hij of zij zal degene kiezen die het meest aanspreekt.

Personal branding succesvol maken?

Daar helpen wij je bij! We kijken niet enkel en alleen wat de wereld van jou moet zien maar ook wie jij nou écht bent. Een succesvol merk betekent ook dat je beschikt over:

 • Zelfkennis. Jij kent jouw eigen krachten maar ook zwaktes.
 • Je beschikt over een ‘groei mindset
 • Je hebt een gezonde dosis zelfvertrouwen
 • Jij durft je authentieke zelf te zijn
 • Je droomt ervan meer persoonlijke doelen te halen
 • Je vergroot jouw gunfactor
 • Je gaat nu écht meer positieve impact maken

Thema’s die wij behandelen voor jouw personal brand

 • Jouw purpose: Waarom doe jij wat je doet, wat is je motivatie en je drijfveer, wat is jouw levensdoel?
 • Jouw échte persoonlijkheid: Wie ben je, wat past bij je, wat vind leuk, wat zijn jouw sterke kanten en welke kanten zetten mensen ertoe aan om contact met jou op te nemen?
 • Jouw unique selling points: oftewel: wat maakt jou, jou? Wat maakt jou uniek tegenover de rest? hoe wil je dat andere naar je kijken? Wat wil jij dat er over je gezegd word?
 • Jezelf promoten: Wat is jouw verhaal, welke communicatiemiddelen gebruik je en hoe presenteer jij jezelf?

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je ook écht plezier beleefd aan het uitvogelen van jouw personal branding. Wil jij graag dat jouw hele team mee doet aan personal branding? Dan is het belangrijk dat iedereen met de neuzen dezelfde kant op staat, maar óók dat het team écht zichzelf mag zijn en zichzelf mag laten zien. We kijken bij elke teamlid naar het potentieel en waar de sterke kanten liggen.

Training personal brand bouwen

In de personal branding training van VA-inhuren, krijg je van ons een op maat gemaakte training. Wij gaan met het hele team aan de slag om te ontdekken hoe zij zichzelf als merk neer willen zetten. Dit is goed voor het team maar ook voor het bedrijf. Een goede online aanwezigheid met karakter helpt jou aan meer klanten. Daarnaast is het goed om de kernwaarden van het bedrijf te laten samensmelten in de kernwaarden van jouw teamleden.

Samen gaan we voor beter!

VA gespecialiseerd in personal branding:

Samen met jou bouwen we aan een personal brand die laat zien wie jij écht bent en waar jou kwaliteiten liggen. Zullen we aan de slag gaan?

Samen bouwen aan een sterk merk? Door middel van social media bouwen we aan jouw eigen persoonlijke brand. We laten zien wie jij écht bent door de juiste image te creëren door middel van unieke foto’s.