Welkom bij VA-Inhuren.nl, waar we geloven dat een krachtige Social Media Strategie de ruggengraat vormt van een succesvolle online aanwezigheid. Als je op zoek bent naar een partner die jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kan tillen op sociale platforms, dan ben je hier aan het juiste adres!

Merk jij als bedrijf of ondernemer dat:

  • Je geen nieuwe volgers meer aantrekt op social media kanalen?
  • Dat je posts bijna niet gezien of geliked worden?
  • Dat je naamsbekendheid niet toeneemt?

Dan is het tijd voor een échte social media strategie die bovenstaande knelpunten de das om doet!

Waarom jij moet inzetten op een social media strategie

In de snel evoluerende wereld van digitale marketing zijn sociale media niet langer slechts een optie – ze zijn een noodzaak geworden voor elk bedrijf, ongeacht de grootte of sector. Social media is in de wereld van online marketing niet meer weg te denken. Iedereen kent het: Facebook, Twitter, Instagram, TikTok en LinkedIn. Naast dat particulieren gebruik maken van social media is het ook de perfecte plek voor bedrijven om meer bekendheid te creëren en om te zorgen voor nieuwe leads. Maar waarom is een doordachte strategie zo cruciaal geworden?

Het zorgt voor naamsbekendheid

Tenminste, als je het juist aanpakt. Zomaar een post plaatsen zonder doordachte strategie gaat niet werken. Evenals 1x in de maand iets posten gewoon om het posten. Deze platformen zorgen ervoor dat jij gezien wordt door jouw doelgroep, mits jij dit goed aanpakt. Door actief te zijn op social media geef je jouw bedrijf een gezicht en krijg je meer persoonlijke communicatie. Mensen werken immers met mensen. Het draait om de interactie met jouw doelgroep en potentiele klanten. Door online jezelf en je bedrijf te laten zien, kan een consument jouw merk sneller herkennen. Dat is wat jij wil en nodig hebt.

Maak je klanten fan!

Weet jij wat jouw doelgroep is? Dan weet je ook hoe je deze kan aanspreken. Weten waar jouw doelgroep naar op zoek is, wat de problemen zijn en hoe jij de oplossing kan bieden is cruciaal voor een goede social media strategie. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat een consument sneller iets koopt bij een iemand uit hun eigen netwerk. Win-win dus.

Hou je concurrenten in de gaten!

Social media is ontzettend gegroeid de afgelopen jaren. We kunnen niet meer zonder en we kunnen wel stellen dat het een heuse verslaving is geworden voor de meeste mensen. Dat is niet erg voor bedrijven zoals VA inhuren en jouw bedrijf want dan zijn er kansen en die kansen moeten we benutten! Waarschijnlijk denkt jou concurrent er hetzelfde over. Als jij niet aanwezig bent maar jouw concurrent wel, bereikt hij dus jouw doelgroep. Dat is een gemiste kans! Daarnaast dienen concurrenten ook als leermeester, vooral als ze goed scoren. Met onze strategie weet jij precies waar jou concurrent op inzet en wat werkt voor en hoe jij het nóg beter kan doen.

Een social media strategie zorgt voor meer traffic naar de website

Laat ons een social media strategie maken voor jouw bedrijf en jij zal merken dat de klikken naar de website toenemen. Nee, niet gelijk. Mensen moeten je eerst leren kennen, daarom is het belangrijk om een strategie aan te houden van minimaal 12 maanden. In deze 12 maanden monitoren we wat wel en niet werk en creëren we in de toekomst nóg betere content die nóg beter aansluit bij jouw doelgroep.

Hulp nodig met de social media strategie?

Dan staan onze VA’s gespecialiseerd in social media voor je klaar! Benieuwd naar de mogelijkheden?

Onze Pepijn is onze ster op het gebied van Social Media. Benieuwd wat Pepijn voor jou kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met hem op!